A Geometric Room Divider

CSIRO asked us to help them create a unique reception area that also served to divide the room into two. We worked with them to develop the concept of a pony wall of stacked alternating wooden slats.

The side facing the reception area would have a large LCD display with a small touch panel controller on the right. The opposite side — which formed the border of a team seating area — would feature a pair whiteboards for casual meetings.

The space below the monitors was just enough to hide the computers powering the display. With proper ventilation, of course.

As any woodworker will tell you, wood is prone to warping. Keeping so many long wooden slats straight was a challenge.

To keep it secure, the pony wall was anchored in concrete.

Everything was prefabricated at our shop, making the installation as easy as possible.